Beveiliging binnen Quayn en van toetsen/examens

Beheerders van Quayn kunnen bij ons meer informatie opvragen over de beveiliging. In deze website slechts algemene en globale informatie hierbij. We hebben het volgende gerealiseerd:

  • Veilige https-verbinding.
  • Beveiligde en gecodeerde doorgave van toetsen en examens.
  • Voor Windows pc's hebben we een zogenaamde secure lockdownbrowser beschikbaar, als onderdeel van het pakket QuaynSupport. Via deze QuaynBrowser kan de toegang vanaf een pc of laptop lokaal worden geregeld.
    QuaynBrowser maakt deel uit van het pakket hulpprogramma's QuaynSupport en is ontwikkelde door De Rode Planeet bv.

Meer over beveiligde afname vanuit QuaynSupport:

Onderdeel: QuaynBrowser
De browser kan gestart en afgesloten worden via het ingeven van een wachtwoord of via het meegeleverde onderdeel QuaynMonitor. Met dit programm kunt u sessies zelf toewijzen en afsluiten, zonder dat een wachtwoord verstrekt hoeft te worden.
Toetscombinaties zoals [Ctrl]+[Alt]+[Del], [Alt]+[Esc], alsmede de Startknop, statusbalk en reeds actieve programma's zijn niet meer toegankelijk. Zonder wachtwoord kan de browser en dus de pc niet worden afgesloten.
Een beheerder kan de URL vooraf opgeven en via een white- en blacklist vooraf sites goedkeuren of blokkeren.

Onderdeel: QuaynMonitor
Het is mogelijk te starten en stoppen via QuaynMonitor. Ook is het realtime monitoren van het gebruik van de browser in een organisatie via een netwerk mogelijk. De browser kan ook gestart en een gestopt worden via instelbare wachtwoorden. Een log onthoudt twee weken alle activiteit van gebruikers via de QuaynBrowser.

QuaynSupport is tegen een aanvullende licentie als extra aan te schaffen. QuaynSupport biedt ook onderdelen voor het afdrukken van toetsen, converteren van bestaande toetsen, uitvoerten van batchhandelingen, steeds ter ondersteuning van Quayn. Verkrijgbaar sinds begin 2015. Alles over het gebruiken hiervan in het Cursusboek Quayn.

>> Naar supportpagina QuaynBrowser
>> Meer over QuaynSupport
>> Bestellen van de QuaynSupport via de webshop van DRP. 

[ QuaynBrowser | Bij het opstarten start direct het inlogscherm van Quayn op ]

[ QuaynBrowser | er wordt getoetst. De cursist kan geen andere vensters openen. ]

[ via het meegeleverde QuaynMonitor is het hele start- en afsluitenproces te sturen en te monitoren ]