FAQ

Meest gestelde vragen
Algemeen
Voor wie is Quayn bedoeld?

Quayn is een allround online toetsapplicatie die geschikt is voor vrijwel alle denkbare toetsen. Quayn heeft gebruikers in het po, vo, mbo, hbo en in het bedrijfsleven.

Is Quayn ook beschikbaar in het Engels?

Ja, zowel het interface van de docent als van de cursist is zo in te stellen dat alles in het Engels is. Onze handleidingen zijn nog niet allemaal vertaald, maar daar werken we nu hard aan.

Welke ondersteuning biedt Quayn?

De beheerder van uw domein heeft toegang tot de Quayn Servicecloud; hier staan veel handleidingen en hier kunnen ook vragen gesteld worden aan een deskundige helpdesk. De helpdesk van Quayn is beschikbaar van maandag tot en met vrijdag, van 09:00 tot 17:00. Binnen Quayn is een contextgevoelige helpfunctie geïmplementeerd. Als u de helpfunctie inschakelt zit u dus gelijk bij de juiste informatie. Er is ook een YouTube-kanaal Quayn waar u heel veel filmpjes vindt over functionaliteiten in Quayn.

Wat heb ik nodig om met Quayn te werken?

Quayn is volledig online en u kunt vanaf iedere plek inloggen. U hoeft niets te installeren, behalve eventueel de QuaynBrowser als lockdown browser.

Op welke devices kan ik werken met Quayn?

Quayn wordt geoptimaliseerd voor de meest recente versie van de 4 standaard browsers ( Chrome, Edge, Firefox, Safari). U kunt Quayn gebruiken op iOS (vanaf 11.0), ChromeOS en Windows. We adviseren minimaal tabletformaat voor toetsafnames.

Licenties
Wat is het verschil tussen de Quayn Basic en Suite-licentie?

Quayn Basic biedt alle basisfunctionaliteiten die een toetsapplicatie moet hebben. U kunt vragen ontwikkelen, toetsen samenstellen, afnemen en de resultaten analyseren. Met Quayn Suite krijgt u daar bovenop de mogelijkheid om de QuaynBrowser in te zetten en Readspeaker te gebruiken.

In mijn klas zitten een aantal leerlingen met een dyslexie-verklaring. Kan ik voor deze leerlingen een Quayn-Suite-licentie aanvragen zodat ze gebruik kunnen maken van Readspeaker?

Nee, de licentie is een licentie voor een schooldomein. Alle gebruikers van het domein beschikken over dezelfde functionaliteiten. Als u Readspeaker wilt gebruiken, dan moet voor het schooldomein de Quayn-Suite-licentie worden afgenomen.

Malmberg
Hoe kom ik aan het wachtwoord om de Malmberg-toetsen te ontsluiten?

Het wachtwoord dat nodig is om de Malmberg-toetsen te downloaden kan bij Malmberg worden opgevraagd.

Van welke methodes stelt Malmberg toetsen ter beschikking via Quayn?

Dat is een keuze die Malmberg maakt en de vraag kan daarom het best aan Malmberg gesteld worden. Wel kunt u in uw Quayn-omgeving alle mapjes zien waarin toetsen staan. Als uw methode en/of stream er niets tussenstaat zijn er geen toetsen beschikbaar voor uw methode en/of stream.

Welke licentie heb ik nodig om de Malmberg-toetsen te kunnen gebruiken?

U kunt met iedere licentie van Quayn toegang krijgen tot de Malmberg-toetsen. Maar de voorleesfunctie en de QuaynBrowser, voor een veilige afname, kunnen alleen gebruikt worden vanaf de Quayn-Suite-licentie.

Toetsen publiceren
Ik ben een uitgever en wil graag mijn toetsen via Quayn aan mijn klanten aanbieden. Wat moet ik daarvoor doen?

Speciaal voor u hebben wij uitgeverslicenties. U krijgt dan een Quayndomein tot uw beschikking van waaruit u toetsen kunt delen met al uw klanten. Voor meer informatie over zo’n uitgeverslicentie kunt u contact opnemen met info@drp.nl

Veilige afname
Hoe probeert Quayn fraude tijdens de toets tegen te gaan?

Bij een Quayn Suite licentie krijgt u toegang tot SEB, de Safe Exam Browser. Dat is een browser die de gebruiker afsluit van al het andere dat op de laptop staat of op het internet te vinden is. Na installatie kunnen de toetsen hierin afgenomen worden. Quayn heeft de mogelijkheid om af te dwingen dat een toets alleen in SEB afgenomen kan worden.

Functionaliteiten
Is Quayn geschikt voor summatieve toetsing?

Quayn is een allround toetsapplicatie en geschikt voor zowel summatieve als formatieve toetsing.

Is Quayn geschikt voor formatieve toetsing?

Quayn is een allround toetsapplicatie en geschikt voor zowel summatieve als formatieve toetsing. Bij formatieve toetsing gaat het vooral om het laten zien waar de cursis nu staat en wat zijn of haar voortgang is. Quayn beschikt over uitgebreide analysemogelijkheden, maar welke informatie u uit de analyse kunt halen ligt aan de metadata die u hebt ingevoerd bij het maken van de toets en de toetsvragen.

Welke ondersteuning biedt Quayn voor het invoeren van formules?

Formules kunnen in Quayn worden ingevoerd in ASCIImath. Voor het ontwikkelen van toetsvragen is dit een uitgebreide tool. Ook cursisten hebben de beschikking over ASCIImath. Maar bij het ontwikkelen van een toetsvraag moet u wel goed nadenken wat u bij de cursist aan het toetsen bent: Zijn of haar kennis van de materie of zijn of haar kennis van ASCIImath.

Kan ik mijn toetsen delen met mijn collega’s?

Ja, u kunt uw toetsen delen door de map waarin de toetsen staan te delen met uw collega’s.

Kan ik mijn toetsen delen met andere scholen?

Ja, u kunt uw toetsen delen door de map waarin de toetsen staan te delen met andere organisaties.

Kan ik mijn online lessen bouwen in Quayn?

Ja, Quayn beschikt niet alleen over veel verschillende typen toetsvragen, maar er is ook een infoscherm beschikbaar. In een infoscherm kunt u tekst plaatsen, maar ook bronnen als plaatjes, video en audio. Hiermee kunt u uw eigen online lessen bouwen.

Kan Quayn gekoppeld worden aan Magister en Magister.me?

Ja, Quayn kan gekoppeld worden aan Magister en Magister.me.

Toetsvragen
Welke methodetoetsen leveren jullie?

Up-to-date digitale toetsen worden door de uitgeverij zelf gemaakt, wij leveren geen summatieve toetsen bij de methode. Informeer hiervoor bij de uitgeverij.